Webcasting: ràdio interactiva per Internet

T’agrada parlar, aprendre i compartir amb persones de tot el món?. Penses que noves formes de comunicació, col·laboració i formació són possibles per facilitar l’accés al coneixement?
Un webcast és, en essència, radiodifusió a través d'Internet: una gravació d'àudio interactiva distribuïda en directe o en diferit com a podcast i en un espai web.
Aprendrem a utilitzar diferents eines lliures de comunicació auditiva, participarem en webcast educatius i serem capaços de crear els nostre propi programa.
Si t'agraden els reptes, vine a fer ràdio a través d’Internet i descobreix el gran potencial educatiu que ens ofereix el webcasting!

Destinataris

Docents d'educació universitària i no universitària així com qualsevol persona interessada.

Requisits tècnics dels assistents

El curs es desenvolupa a l'entorn d'aprenentatge virtual Moodle, són necessaris coneixements bàsics d'informàtica. És imprescindible disposar d'un micròfon amb connexió USB i auriculars.

Objectius

Durant el curs els/les participants desenvoluparan la capacitat de participar, preparar i produir un webcast.

Aprendrem a reconèixer i investigar les diferents possibilitats educatives que ens ofereix el webcasting i altres eines de comunicació síncrona com a nous mitjans de comunicació.

Metodologia

Aquest curs es porta a terme emprant la metodologia d'aprenentatge actiu i és majoritàriament pràctic.
Es realitza en un entorn col·laboratiu i amb seguiment personalitzat mitjançant Skype-grup de conversa, eines per compartir escriptori, correus interns i fòrums de Moodle.
Està organitzat en sis mòduls més un de consulta d’eines digitals i disposa de tutorials multimèdia amb instruccions pràctiques.
La participació en varis webcast des del començament del curs suposa trobades virtuals en temps real.
Utilitzarem Moodle com a plataforma per a impartir el curs i Drupal per als estudis de webcast i publicació d'àudio.

Requisits d'aprofitament del curs

Per demostrar l'aprofitament del curs i certificació les i els estudiants han de participar activament en el 80 % de les propostes: tasques, fòrums, grup de conversa i sessions en viu. Es valorarà la col·laboració, les noves propostes educatives i la producció de continguts creatius.

Preu soci/a 30€ Preu no soci/a: 60