Moodle avançat

Aquest és un curs pensat per aquells professors que ja han fet un curs bàsic de Moodle i volen aprofundir en el coneixement del programa. És un curs eminentment pràctic amb l’intenció de treure el màxim partit del programa.

Professors de qualsevol nivell educatiu amb coneixements previs de Moolde i ganes d’aprendre més. Els alumnes han de tenir coneixements a nivell d’usuari d’un sistema operatiu per ordinador. Han de saber fer servir les eines bàsiques per instal·lar programes, descomprimir fitxers, i navegació per la xarxa.

Els alumnes han de disposar d’un ordinador. (ja sigui Windows o Linux o Mac OSX). També hauran de disposar d’una connexió a Internet, preferentment de banda ampla.

Els objectius generals del curs són:
 • Instal·lació i personalització de Moodle.
  - Aprendreu a instal·lar Moodle i adaptar el programa i la seva interfície als nostres gustos i necessitats.
  - Aprendre a crear un logotip (anagrama) fent servir the GIMP.
  - Dissenyar blocs HTML per establir els drets de còpia, mostrar l’estat del temps etc.
 • Utilització de Recursos i Activitats
  - Aprendre què és un recurs i els diferents tipus de recurs que es poden fer servir a Moodle.
  - Inserir activitats JClic pròpies i de la llibreria d’aplicacions dins de Moodle.
  - Aprendre què és una activitat i quins tipus d’activitats es poden incloure a Moodle.
  - Crear arxius amb preguntes per generar qüestionaris.
  - Coneixer les diferents possibilitats de disseny de lliçons a Moodle.
  - Participar en un wiki i creareu un wiki en el vostre Moodle.
  - Dissenyar i integrareu una activitat Hot Potatoes dins de Moodle.
 • Administració de Moodle.
  - Aprendre a donar d’alta de forma massiva als vostres usuaris.
  - Crear de grups.
  - Controlar els logs, escales, qualificacions.
  - Mantenir la plata Moodle: còpies de seguretat, actualització de Moodle i resolució de problemes.
El curs es desenvoluparà de manera completament no presencial: això vol dir que les tasques del curs les fareu "en línia", és a dir, connectats a Internet i a través d'una aula virtual. Al llarg de la primera setmana tindrà lloc la primera presa de contacte amb el nou entorn d’aprenentatge i amb la resta de participants del curs. En aquesta setmana es realitzaran tasques de facilitació de l’accés i motivació; més endavant es proporcionaran ocasions per afavorir la socialització en línia dels participants en el curs de manera que s’arribi a produir un intercanvi d’informació entre ells que possibiliti la construcció conjunta de coneixement.

A l’inici de cada un dels mòduls següents, el consultor enviarà un missatge al Fòrum de notícies (el podeu trobar al bloc superior de la part central del curs, és a dir, a l’Espai general). En aquest missatge de presentació del mòdul us proposarà la planificació de l’aprenentatge amb els objectius específics corresponents i les activitats que han estat programades. És molt recomanable que estigueu subscrits a aquest fòrum i el reviseu periòdicament. D’aquesta manera, rebreu al vostre correu personal una còpia de tots els missatges que el formador trameti.

És fonamental entendre que el nombre d’hores a dedicar pot ser molt variable, ja que depén dels coneixements previs de l’alumne, el seu sistema de treball, el seu entorn operatiu etc. En determinades circunstàncies el temps dedicat pot arribar a ser més del doble del previst al curs. Aquest no és el curs més indicat per fer-lo de forma simultània amb tres cursos més.

Requisits perquè l’alumnat tingui el certificat: lliurament del 80% de les activitats realitzades pel mateix alumne.